Selvbetjening på biblioteket

Selvbetjening på biblioteket lho

Maj 2023

Brug Læsekompassets skærmløsning i biblioteksrummet til at inspirere og vejlede brugerne om skønlitteratur i den selvbetjente åbningstid.

Skærmløsningen tilknyttes den enkelte filial, så der afgrænses til bøger, der er hjemme på filialen.

Med skærmløsningen kan brugerne finde frem til nye læseoplevelser ud fra Læsekompassets inspirationsbånd, bøger de har læst og/eller søgning på de oplevelsesbaserede metadata.

Når brugeren har fundet en interessant bog, vejleder Læsekompasset om opstillingen. Brugeren kan derfor straks hente bogen på hylden, låne den og tage den med hjem.

Skærmløsningen bruges uden login, og udstiller dermed ikke private oplysninger.
 

Sådan sætter du skærmløsningen op

Kontakt DBC via kundeservice.dbc.dk, når biblioteket ønsker at gå i gang med at benytte skærmløsningen – så sendes URL og info om opsætning.

  • Løsningen er udviklet til at køre på en touchskærm i højformat med en opløsning på 1080 x 1920 pixels og vil køre mest tilfredsstillende i dette format.

  • Internetforbindelsen skal være god – vi anbefaler en kablet LAN-forbindelse.

Din skærm er forbundet til en lille computer – typisk fx en Chromebox eller en bare-bones PC, som har en indbygget webbrowser, der kan indstilles til at slå op på en webside, når der tændes for udstyret. Find den dialog, hvor websiden indtastes. (Den nøjagtige fremgangsmåde afhænger af din hardware. Læs manualen eller tal med leverandøren af udstyret, hvis du er i tvivl.) Derefter:

  • Indtast følgende URL: https://kiosk.laesekompas.dk/

  • Udfyld feltet “Filial-nøgle” med den nøgle, biblioteket har rekvireret fra DBC, og som passer til filialen

  • Sæt flueben i “virtuelt keyboard”

  • Tryk på “Gem” og derefter “Start”

Hvis du efterfølgende vil ændre opsætningen af skærmløsningen (fx hvis du ønsker at tilknytte en anden filial), kan en ny nøgle indtastes således:

  • Tryk ti gange i hurtig rækkefølge på Læsekompas-logoet – så åbnes konfigurationssiden.

     

Keyboard