NemID

Sidst opdateret: 28.5.2019

Brugere af bibliotek.dk kan logge ind med NemID på Bibliotek.dk.
Bibliotek.dk's NemID-løsning er knyttet til NemLogin, så når man er logget ind med NemID på Bibliotek.dk er man samtidig logget ind på andre offentlige sites, fx borger.dk og sundhed.dk.

Hvis man skal bruge den profil man har gemt (eller vil gemme) bag sit Bibliotek.dk-login, skal den sammenkobles med NemID.
Sammenkoblingen skal ske fordi Bibliotek.dk's brugerbase bruger mailadressen som identifikation. NemId kender ikke brugerens mailadresse.

Hvis man har et Bibliotek.dk-login i forvejen

Log ind ved at klikke på Bibliotekslogin på Bibliotek.dk's login-side.

Vælg NemId.

Brugeren skal via et link i en mail bekræfte sammenkoblingen. Sammenkoblingen er gennemført og man kan logge ind. Den opsætning man har bag sit Bibliotek.dk-login vil nu blive vist når man logger ind med NemID.

Man kan selvfølgelig stadig logge ind med sit Bibliotek.dk-login (mailadresse og kodeord).

Hvis man ikke har et login til Bibliotek.dk

Hvis man logger ind med NemID og ikke har et Bibliotek.dk-login, oprettes der et Bibliotek.dk-login med brugerens mailadresse som brugerid.
Brugeren skal skrive sin mailadresse på den side, der vises efter login med NemID og der oprettes et bibliotek.dk-login med den angivne mailadresse.

Hvis man allerede er logget ind via NemID

Hvis man allerede er logget ind via NemID skal man blot trykke på login-knappen. Man vil så blive genkendt af systemet og logges ind uden at skulle foretage sig mere.

Log helt ud

Husk for en sikkerheds skyld at lukke browseren, når der logges ud.

Yderligere information

WAYF-sekretariatet leverer den tekniske løsning bag Bibliotek.dk's NemID-opsætning.
Se i Bibliotek.dk's hjælpetekster for hjælp til slutbrugere