Se alle poster i klyngen i Netpunkt

April 2012

3 eksempler på hvordan du kan bruge 'Se alle poster i klyngen' - linket vises under poster i danMarc2 format.

se alle poster i klyngen

 

Hvorfor optræder den post i mit søgeresultat?

Ind i mellem kan 'Se alle poster i klyngen' opklare mere eller mindre mystiske søgeresultater i Netpunkt.

Fx du søger på em=usability og får blandt resultaterne titlen Martin Thorborg: E-pusher. Titlen har ikke usability som emneord i den viste DBC post, men dukker alligevel op. Hvis du klikker på 'Se alle poster i klyngen' kan du se at en af de indberettede poster har usability som emneord.

Eller du søger på Umberto Eco og får bla. titlen Nedslag i børnelitteraturforskningen 2. Intet i visningen tyder på at du finder noget om eller af Umberto Eco, men ved at klikke på 'Se alle poster i klyngen' fremgår det at et enkelt bibliotek har knyttet Umberto Eco til posten.

Hvorfor er tidsskriftet bestilt hos et andet bibliotek, vi har det jo selv?

Der er titler som ikke er blevet udgavematchet pga (mindre) uoverensstemmelser i indberettede poster. Din låner har i Bibliotek.dk tilfældigt fundet og bestilt den post I ikke har lokalisering på. Sagen opklares ved at sammenligne oplysninger og lokaliseringer under de 2 posters 'Se alle poster i klyngen'. Efterfølgende kan de 2 poster blive tilrettet (af jer eller det andet bibliotek) og udgavematchet.

Vi anbefaler at I genbruger poster fra Netpunkt (DanBib), så de bliver matchet korrekt ved afleveringen. ISBN/ISSN, hovedtitel, ophav og årstal (både originalår og genoptrykår) skal være korrekt inddateret for at sikre et godt matchresultat.

Hvorfor kan man ikke bestille materialet via Bibliotek.dk?

Hvis alle lokaliseringer på en post har en markering i 096* u (ikke til hjemlån/begrænset udlån/præsensbenyttelse/under anskaffelse eller lignende), fås denne besked i bibliotek.dk: "Dette materiale kan ikke hjemlånes. Henvend dig til dit lokale bibliotek for at høre hvor du evt. kan se det".

Du kan se detaljer om dit og andre bibliotekers lokaliseringsindberetning ved klik på 'Se alle poster i klyngen'.

Læs mere om klynger på danbib.dk