Litteraturtolkninger i Netpunkt

Sidst opdateret: 11.07.2019

Hjælp til Litteraturtolkninger
Indhold i Litteraturtolkninger
Søgning i Litteraturtolkninger
Bestil i Netpunkt

Hjælp til Litteraturtolkninger

DBC's Kundeservice kan kontaktes på kundeservice.dbc.dk.

Indhold i Litteraturtolkninger

Litteraturtolkninger indeholder referencer til litterære tolkninger af forfatterskaber og konkrete skønlitterære titler. Der medtages bøger, dele af bøger samt avis- og tidsskriftartikler. Hovedparten af registreringerne er tolkninger fra 1970- , men der er registreringer helt tilbage til omkring 1900.
Data for perioden 1990-1999 er produceret af Gentofte Bibliotekerne. Fra 1.1.2000 produceres data til basen af DBC.

Søgning i Litteraturtolkninger i Netpunkt

Posterne kan søges frem i Netpunkt.dk - hvis biblioteket har tegnet abonnement på Litteraturtolkninger. 

Litteraturtolkninger vedrørende en forfatter eller en titel søges med em= eller lem=. Afgræns yderligere med kk=litteraturtolkninger eller bare kk=lit*

Eksempler:

Litteratur om et værk: em="romeo og julie" and kk=lit*

Litteratur om en forfatter em="lone hørslev" and kk=lit*

Eller du kan søge på en forfatter eller en titel (ved hjælp af em=) og derefter afgrænse til litteraturtolkninger ved hjælp af filteret Kilde. Her afmærker du "litttolk"  

Bestil i Netpunkt

Der er i udvidet format link til bestilling. Disse links dannes så man i Netpunkt rammer værtspublikationen (bog eller tidsskrift). Da især de ældre data kan være formateret lidt specielt, kan linkningen fejle. Når man bestiller artikler, er data fra analysen medtaget på bestillingen.
Hvis posten i Litteraturtolkninger ikke indeholder data så vi kan linke, indsættes i stedet en Bestil-boks, hvor biblioteksnummer kan skrives. Artiklens data medtages også her i bestillingen.
I nogle tilfælde findes et sådant værk faktisk i Netpunkt, men posten indeholder ikke data så et brugbart link kan dannes.

Der er unilogin adgang til Litteraturtolkninger for skoler som abonnerer.